• Mycket bra kvalitet
  • Hög service
  • Fri frakt

Blog

B

Blog - Barnmöbler och mycket mer...

Hvilken seng skal jeg vælge?

Vilken barnsäng skall du välja?

När babyn blir barn och inte längre kan vara i vaggan eller babysängen, skall det väljas en barnsäng, som passar helt perfekt till det lilla, stora barnet. Och ja, beklagar – barnsängar kan vara en djungel, och det är så många möjligheter och krav, man skall vara uppmärksam på, när det skall shoppas barnmöbler.

Vi har därför lagat en skiss över de möjligheter som finns och varför kanske de kan vara den rätta lösningen just till dig?

Soffasäng/barnsäng med sängkant

En helt ”vanlig” barnsäng med sängkant är den ideala lösningen för dig, vars barn just har vuxit ut av babysängen, och du därför önskar den extra trygghet och komfort till barnet, så både du och den lilla kan sova tryggt och gott. Vi rekommenderar, att babyn hoppar vidare till sin egen säng i åldern 2-3 år.

En mellanhög loftsäng, också kallat leksängen

En halvhög loftsäng kan för många vara den helt perfekta lösningen, då man med den har så många möjligheter och kan täcka flera behov – både for barn och vuxna. Till barnet har man möjligheten att laga en mysig grotta med smart avdämpat ljus under sängen för att skapa den helt rätta stämningen. Utöver detta kan man också få en rutschkana eller klättervägg på, och när barnet växer, finns det också möjlighet för ett utdragbart skrivbord.

Nu trodde du säkert att vi hade glömt dig… Men bara lugn – en loftsäng är inte bara en leksäng, men också en otroligt smart lösning, om utrymmet är trångt, och du önskar extra plats till förvaring. Det kan därför vara smart att bygga ”uppåt” istället för ”utåt”. Det finns i dag otrolig många lösningar med loftsängar i 1000 olika designs, men något som många har gemensamt är, att de har lådor och skåp, som passar till. 

Loftsängen – När utrymmet är trångt eller barnet önskar att sova högt uppe

Innan vi överhuvudtaget kommer i gång här, måste vi säga att, då man köper en hög loftsäng, skall man alltid vara uppmärksam på kvaliteten och inte priset. Du borde alltid säkra dig, att sängen är testad och godkänd, så du är tryggad en säker bas till ditt barn.

När det kan kryssas av, kan du tryggt gå på utkik efter den perfekta loftsängen, för liksom den mellanhöga sängen är den höga loftsängen också en otroligt smart lösning, då du här också har goda förvaringsmöjligheter i form av skåp eller hyllor under sängen. Du kan samtidigt ha plats till skrivbordsplatta eller bord, så barnet får sin helt personliga kontorshörna i barnkammaren.

Vi rekommenderar inte loftsängen till barn under 6 år. 

_____________________________________

 

Babymøbler

Babymöbler, babysängar och skötbordsbyrån – en helt ny värld

När familjen utvidgas med en baby är det en enorm omvälvning –lyckligtvis en fin och fantastisk en. Men med den lilla nya följer också behovet för babymöbler, babysängar och skötbord- eller byrå. Och även om tiden går fort, skall ditt lilla guldgryn ha det bästa redan från första sekund. Du skall därför aldrig göra kompromiss på de möbler du väljer till din baby.

En trygg start i vaggan

I början har babyn behov för närhet, trygghet och komfort. Välj därför t.ex. en vagga, som samtidigt kan användas vid sidan av din egen säng. På detta sätt säkrar du både en trygg och säker sömn för babyn och dig själv. Välj eventuellt en vagga, som sedan kan byggas om, så glädjen av din nya möbel varar längre. Se alltid till att kolla, att vaggan uppfyller de stränga krav som ställs babymöbler och kom ihåg att pris och kvalitet hänger ihop. Välj en producent, som fokuserar på säkerhet och kvalitet, så både du och babyn får en lugn sömn.

Från vagga till spjälsäng

När vaggan blir för trång, är det dags att babyn flyttar till spjälsäng. Igen är det ytterst viktigt, att du ser till, att producenten av den säng, du köper, har styr på de stränga krav som angår babymöbler. Se till att avståndet mellan spjälarna uppfyller kraven och att den målfärg som är använd inte är hälsoskadligt på något sätt för barnet. Samtidigt kan det vara idealt att välja en säng, vars spjälar är integrerade och avrundade, så din sömn inte blir störd av bekymmer om babyn kan riva en spjäl lös eller slå sig på skarpa kanter.

Gör blöjbytet till en lek

En baby är söt och inget annat än fantastisk. Likaväl är det ingen hemlighet, att man tillbringar mycket tid vid skötbordet. Det viktigaste, när du ordnar ditt skötbordsmråde, är därför, helt enkelt att de fungerar. Tänk därför på att välja en praktisk skötbordsbyrå med möjlighet för förvaring eller välj endast en skötbordsplatta, som du kan placera på en byrå och senare avlägsna. Se igen till att skötbordsbyrån är i ordentlig kvalitet, så du säkrad ett säkert och stabilt blöjbyte för din baby. 

_____________________________________ 

Skrivebord

Mer än bara ett skrivbord…

Glöm inte skrivbordet

Vi fokuserar ofta på att köpa den helt rätta sängen till vårt barn – och det är också riktigt viktigt! Men kommer vi egentligen ihåg de andra möblerna på barnkammaren?Ju äldre barnet blir, desto fler timmar kommer det att tillbringa i sitt rum. Och kanske ändrar barnets behov sig från lek till fördjupning i kreativt uttryck och läxläsning. Tänk därför på att inte bara sängen, men också skrivbordet passar till barnet. Välj ett skrivbord med möjlighet för förvaring, så grejerna på en och samma gång kan packas bort och samtidigt vara nära till hands.

Se till att tillverkaren av skrivbordet har fokus på och kunskap om barnets ergonomi, och att bordet är stabilt och av hög kvalitet. Överväg eventuellt också att välja ett skrivbord, som kan inställas i höjden, så det följer barnet (eller även den vuxna) i många år.

Skrivbord trots av utrymmesbrist

Är utrymmet i barnkammaren trångt, är det i många fall skrivbordet, som utelämnas– för att säng och klädskåp skall det ju finnas plats åt. I dag erbjuds det dock många smarta lösningar, t.ex.  i form av utdragbara skrivbord eller skrivbordsplattor, som kan monteras under loftsängar. Så om du ändå väljer en smart loftsäng, bör du inte utelämna skrivbordet– skapa istället ett litet privat hemkontor till ditt barn. Tänk också på att välja ett skrivbord, som antingen innehåller förvaringsmöjlighet eller ett var du har möjlighet att montera antingen byrå, lådor eller hyllor – igen ett optimalt utnyttjande av en barnkammare. 

_____________________________________