Inspiration till barnrummet

Inspiration och tips till barnkammaren

Hitta inspiration och tips till roliga och praktiska lösningar i barnkammaren.

Barn utvecklas konstant, byter åsikter och ändrar behov hela tiden. En modern barnkammare skall därför vara anpassad till varje barn, vilket våra produkter ger möjlighet till.

Är det en enkel barnsäng, en loftsäng, en våningssäng – det är helt upp till dig. Med vårt unika moduluppbyggda byggsystem är det alltid möjligt att om- eller utbygga sängen, så att barnets aktuella behov tillgodoses. Bara fantasin sätter gränser.

Det lekande och lärande barnet är i ständig rörelse – det kräver utrymme! Därför erbjuder vi samtidigt många smarta förvaringslösningar i form av hyllor och byråer, som naturligtvis alla kan kombineras med våra sängar.

Hitta mer inspiration i vår katalog

De lekfulla barnen

Barn har energi, och det älskar vi dem för. Så vad skulle vara bättre än en säng, där sömn, lek och inlärning kan kombineras? För som vi säger ”Lek ger trötta barn!”

Med en skojig och praktisk loftsäng med rutschkana får barnet sin helt egna lekhörna i rummet. Det ger rummet till barnets eget och samtidigt behöver inte allt stök och stoj ske i vardagsrummet.

Med denna lösning är det nämligen också utmärkt möjlighet för förvaring. Se bara på vårt stora urval av hyllor och byråer, som är anpassade till våra moduluppbyggda sängar. Om du önskar att göra sängen ännu mer personlig, så kolla in vårt urval av speciella sängkanter, gardiner eller sängfickor för förvaring.

Var uppmärksam på platsen när du beställer en säng med rutschkana till rummet. Den fyller upp på alla led. Men kom ihåg – med våra smarta förvarningssystem och möjlighet för skrivbord eller soffa under sängen, är det den enda möbeln du behöver i barnkammaren.

Har du frågor om din nästa barnsäng? Kontakta oss här

Sätt din egen prägel på barnkammaren

Vill du skapa en vacker och unik barnkammare så är våra smarta lösningar precis något för dig.

En snygg färg skapar en mysig stämning på rummet. Därför erbjuder vi både barnsängar, loftsängar och våningssängar i moderna och personliga färger. Låt dig inspireras av våra snygga bilder med smarta och färgrika lösningar.

Önskar du att hela sängen inte är målad? Kolla in vårt stora urval av gardiner, färgade lådor, förvaringsfickor för sängen, sängtäcken och dynor.

Tips och goda råd

I takt med att barnet växer, ändras dess behov. Kom därför ihåg att köpa klokt, så att dina barnmöbler kan följa med.

Barn har energi, och de älskar vi dem för! Ibland kan det ändå gå så vilt till, att det medför olyckor och skador. Skråmor är en del av livet, men risken förminskas med att ta till några enkla försiktighetsåtgärder när man köper sängar och barnmöbler.

När du köper barnmöbler, skall du därför alltid vara uppmärksam på:

Pris och kvalitet

Priset är ofta viktigt för många människor då de gör inköp. Samtidigt skall man dock alltid akta sig för att bli lockad och lurad av allt för billiga priser. Se därför efter att den säng eller möbel du köper alltid är testad och godkänd utifrån de strängaste europeiska kraven och standarderna. På detta sätt kan du vara säker att tryggheten och kvaliteten är i ordning och att de inte resulterar i olyckor, då en sängkant inte är tillräckligt hög eller avstånden mellan spjälarna är för långt.

Om du vill se på våra lägre loftsängar, som är testade och godkända, kan du klicka här 

Om du vill kolla in våra höga loftsängar, som också är testade och godkända av enormt stränga krav, kan du se på dem här.

Barnmöbler med barnet i fokus

Barn älskar att leka och tumla runt, så möblerna skall vara gjorda för det. Möblerna skall därför vara barnvänliga med rundade kanter, vara stabila och – ifall målade – målade med en målfärg som inte är hälsoskadlig för barnet.

Smarta förvaringslösningar - Plats till lek

Var alltid uppmärksam på utrymmet, när du inreder en barnkammare. Barn har behov för golvutrymme till lek, skoj och fantasi, och det kan därför ofta vara en fördel att inreda meden loftsäng, som skapar plats under sängen. Alternativt kan det vara en fördel att välja en säng med möjlighet för förvaring, så utrymmet i rummet utnyttjas optimalt. På det sättet ger du barnet utrymme att uttrycka sig själv!

Ljus är liv

Om det är möjligt, bör du alltid se till att det kommer gott om ljus in i barnkammaren. Var därför uppmärksam på hur du placerar sängen, så att du försäkrar ett gått ljusinfall.  Sätt skrivbordet vid fönstret och dra sängen ordentligt åt sidan. På detta sätt skapar du ett naturligt ljusinfall optimalt- – det skapar glada barn.

Färger skapar fantasi

Färger är tuffa, roliga, vackra, galna och ger varje rum liv. Barn älskar färger– och kom ihåg – det är ju just ditt barn som skall hålla hus i rummet. Om man vill skapa ett neutralt uttryck kan man med fördel välja bara välja enfärgade element till rummet. Välj till exempel en säng i moderna färger, en säng med färgade lådor eller en färgrik och annorlunda sängkant –bara BARNETS fantasi sätter gränser.

Ett smart byggsystem - Den långsiktiga lösningen

Barn är i konstant utveckling, och därför ändras deras behov konstant. Se därför till att tänka långsiktigt, när du väljer möbler till barnkammaren. Du kan med fördel välja sängar och möbler, som fortlöpande kan ombyggas– Exempelvis från låg barnsäng till en lägre loftsäng, vidare till en hög loftsäng, kanske enda vidare till en våningssäng– som du hela tiden kan vända tillbaka från, om detta behov uppstår. Undersök alltid, hur många möjligheter det enstaka möbeln ger dig och ditt barn i det långa loppet.